Het huren van witte bruidsduiven gaat in drie eenvoudige stappen:

1. Reserveren op de website

U kunt de bruidsduiven reserveren op de website. U krijgt hierbij de keuze uit een mand of witte doos:

  • Mand: een mand staat mooi op foto’s en is gratis! U kunt in het formulier aangeven welke mand uw eerste en tweede voorkeur heeft. Hiervoor betaalt u € 50 borg die u terugkrijgt als de mand in goede staat wordt teruggebracht. Let op wij adviseren u om op tijd te reserveren indien u graag uw eerste keuze mand wilt!
  • Doos: een doos is gemakkelijk want u hoeft maar één keer langs te komen en u betaalt hiervoor slechts € 2,50.

Per e-mail ontvangt u een bevestiging van uw reservering. Als u in het reserveringsformulier een vraag heeft gesteld, krijgt u binnen twee werkdagen een antwoord.

2. Afspraak maken

Een aantal dagen voor de bruiloft wordt u gebeld om een afhaaltijd af te spreken. Ophalen gebeurt gewoonlijk de avond voor de huwelijksdag. In de ochtend van de huwelijksdag ophalen is soms mogelijk, maar dit is pas een aantal dagen van tevoren te zeggen. Vroegtijdig hieraan de voorkeur geven mag, maar graag ook een mogelijkheid in de avond vrijhouden.

3. Duiven ophalen

Als u de duiven ophaalt, zullen wij u uitleg geven hoe u met de duiven om moet gaan. De duiven hebben eten en drinken op als u de duiven komt halen. Na het loslaten zullen zij terugvliegen naar hun hok. Als u een mand heeft gereserveerd, zal er op dat moment afgesproken worden wanneer u de mand terug kunt brengen.

Belangrijke punten

  • Beperkt loslaten: De duiven worden in een straal van maximaal 30 km (hemelsbreed) losgelaten. Zie onderstaande kaart om te zien of de plaats van loslaten hier binnen valt. Grensgevallen zijn bespreekbaar!
  • Niet loslaten in extreem weer: De duiven kunnen niet vliegen onder extreme weersomstandigheden. Denk hierbij aan storm, harde regen, hagel, onweer en mist. Wij verzoeken u hierop alert te zijn en voorzichtig met de duiven om te gaan. Bruidsduiven Barendrecht kan om deze reden een vlucht afzeggen.
  • Mand terugbrengen: Wij verzoeken u de mand binnen drie dagen terug te brengen (zondag niet meerekenen) omdat deze gereserveerd kan zijn voor andere klanten. Indien de mand binnen 7 kalenderdagen niet terug is, vervalt het gehele bedrag van de borg. Wij zijn dan genoodzaakt om een nieuwe mand aan te schaffen.
  • Pas op met kleine ruimtes: Laat de duiven niet onnodig lang in kleine (warme) afgesloten ruimtes, bijvoorbeeld in een auto in de zomer.
  • Wij bezorgen niet op locatie: Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kiezen wij ervoor om geen duiven te bezorgen op locatie.
  • Korting: Eventuele korting geldt alleen op de duiven en niet op de manden en dozen.
  • Zondag gesloten: Voor die dag kunnen er geen duiven gereserveerd of manden teruggebracht worden. Een reservering voor maandag wordt ’s ochtends opgehaald.

Mocht u nog twijfelen m.b.t. bovenstaande punten, neem dan contact met ons op en wij stellen u graag gerust!